Επιστημονικά Υπεύθυνες

Ανατολή Βάλβη

Παιδιατρική εργοθεραπεύτρια με εκπαίδευση στην μέθοδο της αισθητηριακης ολοκλήρωσης

Η Ανατολή Βάλβη γεννήθηκε το 1984 στον Πειραιά όπου κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά της. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο αγοριών.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας , του ΑΤΕΙ της Αθήνας και κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος.

Εξασκεί το επάγγελμα του εργοθεραπευτή από το 2005 με ειδίκευση στην παιδιατρική εργοθεραπεία. Έχει συνεργαστεί με κέντρα ειδικών θεραπειών παρέχοντας υπηρεσίες εργοθεραπείας, αλλά και ως συντονίστρια ομάδων ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Δήμητρα Δουβλετή

Ψυχολόγος με ειδίκευση στην οικογενειακή-συστημική ψυχοθεραπεία. Παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικες και ζευγάρια

Η Δήμητρα Δουβλετή γεννήθηκε το 1982 στην Κοζάνη. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι ψυχολόγος, αριστούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το ενδιαφέρον της για τις ανθρώπινες σχέσεις την οδήγησε στη Συστημική- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στην οποία και εκπαιδεύτηκε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής Προσέγγισης «Αντίστιξη» στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τα εκπαιδευτικά Προγράμματα «Συστημική σκέψη και Θεραπευτική Πράξη», Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Θεραπεία Οικογένειας, εποπτεία Συστημικών Ψυχοθεραπευτων και Γενεόγραμμα.  Έκτοτε, ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις και τις ψυχοθεραπευτικές της δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή της σε σεμινάρια, ημερίδες και ομάδες εποπτείας που προάγουν κυρίως τη συστημική σκέψη.

Λογοθεραπευτές

Ευθυμία Αρμουτσή

Λογοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στις αναπτυξιακές διαταραχές

Η Ευθυμία Αρμουτσή είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Αττικής το 2017 και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Η πτυχιακή της εργασία με θέμα «Γραμματική ενημερότητα και σχολική ετοιμότητα: Η αξιολόγηση των αφηγηματικών δεξιοτήτων υπό το πρίσμα της δομικής αφηγηματολογίας» παρουσιάστηκε ως προφορική ανακοίνωση στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοθεραπείας του Συλλόγου Λογοθεραπευτών-Λογοπαθολόγων Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ) και το 2019 συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοθεραπείας παρουσιάζοντας Poster με θέμα «Προσεγγίζοντας τη Γλωσσική Διαταραχή: Η διερεύνηση του γνωστικού εύρους των λογοθεραπευτών μέσω της κλινικής πρακτικής» ως μέλος της Ειδικής Ομάδας Ενδιαφέροντος Αναπτυξιακών Διαταραχών του ΣΕΛΛΕ. 

Μαρία Ειρήνη Βασιλοπούλου

Λογοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στη Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης

Αποφοίτησε από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας (Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών) το 2015. Παράλληλα με τη φοίτησή της στο Τμήμα Λογοθεραπείας, συμμετείχε σε παγκόσμια Summer Schools εξειδικευμένα για φοιτητές λογοθεραπείας. Η πτυχιακή της εργασία, με θέμα «Εφαρμογή της εφαρμογής JabTalk ως μέσο εναλλακτικής επικοινωνίας σε κλινήρη ενήλικα με διάχυτη κρανιοεγκεφαλική κάκωση» παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοθεραπείας το 2016 καθώς και στο 30th World Congress of IALP (International Association of Logopedics and Phoniatrics) την ίδια χρονιά.

Ελένη Ευθυμίου

Λογοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στον αυτισμό

Η Ελένη Ευθυμίου είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι Πατρών, κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Ειδικεύεται στον αυτισμό και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου: ‘M.Ed. Special Education: Autism (Children)’ του Πανεπιστημίου του Birmingham. Η διπλωματική της εργασία και το επιστημονικό της ενδιαφέρον βασίζονται στη δημιουργία θεραπευτικών προγραμμάτων κατάλληλα προσαρμοσμένων στις επικοινωνιακές ανάγκες του παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, μέσα από τα οποία δημιουργείται κίνητρο για αλληλεπίδραση και αμοιβαία χαρά. 

Νίκος Μπουρμπουδάκης

Λογοθεραπευτής με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Ο Νίκος Μπουρμπουδάκης  είναι πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, MEd” στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο οποίο έλαβε υποτροφία λόγω βαθμολογίας.

φωτογραφία Χαρίτου
Ιωάννα Χαρίτου

Λογοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στον αυτισμό

Η Ιωάννα Χαρίτου, είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ηπείρου και αυτό το διάστημα ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC).

Εργοθεραπευτές

Δανάη Κωστοπούλου

Εργοθεραπευτρια με εκπαίδευση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση

Η Κωστοπούλου Δανάη είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.

Το 2011 εισήχθη στο τμήμα Εργοθεραπείας, απ’ όπου αποφοίτησε και ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμα του Εργοθεραπευτή. Εργάζεται σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών όπου παρέχει υπηρεσίες Εργοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Νικολέττα Χαλδαιοπούλου

Εργοθεραπευτρια με εκπαίδευση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση

Η Χαλδαιοπουλου Νικολέττα είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας. Συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «cognitive systems» (μελέτη γνωστικών συστημάτων, τεχνητή και ανθρώπινη νοημοσύνη) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο της αισθητηριακής ολοκλήρωσης και στο γνωστικό συμπεριφορικό δράμα (CBD). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την εφαρμογή της αισθητηριακής ολοκλήρωσης σε παιδιά με ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ και Δυσπραξία και δυσκολίες σίτισης. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε 9 μήνα σεμινάρια σχετικά με την σχολική ψυχολογία και την ειδική αγωγή.

Ειδικοί Παιδαγωγοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΡΟΝΤΗΡΗ
Θεοδοσία Κροντήρη

Ειδική παιδαγωγός με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Η Θεοδοσία Κροντήρη είναι ειδική παιδαγωγός απόφοιτη του τμήματος Φ.Π.Ψ, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

 

Κρυσταλία Μύτη

Ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και στην ειδική αγωγή

Η Κρυσταλία Μύτη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες παρακολουθώντας πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη, ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Στρατηγικές παρέμβασης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το πρόγραμμα «Προαγωγή ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης το τετράμηνο πρόγραμμα «Βασικές αρχές στη Φροϋδική Θεωρία και Κλινική» και το εργαστήριο σε συνέδριο της ΕΛΨΕ «Εμπλουτισμένη συστημική προσέγγιση: Βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την κλινική πρακτική». Το παρόν χρονικό διάστημα συμμετέχει στο πρόγραμμα ειδίκευσης Διάγνωση Παιδιών μέσα από τη Συστημική οπτική SANE – System Attachment Narrative Encephalon στο Λόγω Ψυχής – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Ψυχολόγοι

Ελπίδα Γεωργά

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Σωματικής προσέγγισης. Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.

Η Ελπίδα Γεωργά γεννήθηκε το 1974, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και κατοικεί στο Κερατσίνι. Σπούδασε Ψυχολογία, στο Aegean College (BSc with First Class Honours, University of Wales) και Συμβουλευτική σωματικής προσέγγισης, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α, Κέντρο Βίλχελμ Ράιχ). Αυτή την περίοδο, εκπαιδεύεται στην προσέγγιση Solution-Focused Brief Therapy (Θεραπεία Επικεντρωμένη στην Λύση), στο Denver Center for Solution-Focused Brief Therapy (SFBT), του Κολοράντο.

Ευγενία Καρατζά

Ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Αναλαμβάνει εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια.

Η Ευγενία Καρατζά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών. Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική – Υπαρξιακή προσέγγιση ψυχοθεραπείας στο ινστιτούτο Αντίστιξη. Έχει εργαστεί σε κέντρα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών και συμβουλευτικής ως ψυχολόγος και ως ειδική παιδαγωγός. Αυτή τη στιγμή διατηρεί γραφείο στην Λυκόβρυση όπου και αναλαμβάνει τη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, την ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων, καθώς και ζευγαριών, τομείς πάνω στους οποίους έχει μεγάλη εμπειρία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ
Μάνος Μανιαδάκης

Ψυχολόγος, ειδικευόμενος συστημικός ψυχοθεραπευτής. Αναλαμβάνει τη θεραπεία ενηλίκων.

Ο Μάνος Μανιαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου με αριθμό 103353 από την Περιφέρεια Αττικής.

Nora Mantioglou
Νόρα Μαντίογλου

Ψυχολόγος, συστημική θεραπεύτρια. Αναλαμβάνει παιδιά και εφήβους.

Η Νόρα Μαντίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου “Διασυνδετικής Ψυχιατρικής: Απαρτιωμένη φροντίδα σωματικής και ψυχικής υγείας”, από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ειδικεύεται στην Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και Θεραπεία Ομάδων έπειτα από συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα. Συμμετέχει σε εβδομαδιαία ψυχοθεραπεία και σε κλινική εποπτεία.

Ιωάννα Παπαδάκη

Ψυχολόγος, ειδικευόμενη οικογενειακή-συστημική θεραπεύτρια. Αναλαμβάνει τη θεραπεία ενηλίκων.

Η Παπαδάκη Ιωάννα είναι Ψυχολόγος – Ειδικευόμενη Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεύτρια απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο του Kent (MSc in Forensic Psychology) και έχει εκπαιδευτεί στις Αγχώδεις Διαταραχές και τη Κατάθλιψη στο Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο ( Postgraduate Certificate in Low Intensity CBT Therapy). Από το 2017 εκπαιδεύεται στην Οικογενειακή- Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ψυχοθεραπευτικό Ινστιτούτο Αντίστιξη.

ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΗΛΙΑ
Ρένα Παπαηλία

Ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Αναλαμβάνει παιδιά, εφήβους, ενήλικες.

Η Ρένα Παπαηλία είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ειδικεύεται ως Ψυχοθεραπεύτρια Συστημικής – Υπαρξιακής προσέγγισης στο Ινστιτούτο “Αντίστιξη”, όπου και συμμετέχει σε εβδομαδιαία ψυχοθεραπεία ομάδας και σε εποπτεία. Έχει μετεκπαιδευτεί στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή με τίτλο “Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες / Δυσλεξία” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ επί του παρόντος ειδικεύεται στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα “Θεραπεία Ζεύγους” στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας “Λόγω Ψυχής”.

Μαρία Σκορδιαλού

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στη γνωσιακή προσέγγιση. Αναλαμβάνει εφήβους κι ενήλικες.

Η Μαρία Σκορδιαλού γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου  Πανεπιστημίου.
Μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων ,σεμιναρίων και συνεδριών  και έχει εργαστεί τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς.

Αυγερινή Τζαννετάκου

Ψυχολόγος και η ειδίκευση της ως ψυχοθεραπεύτρια αφορά στη Ψυχοδυναμική - Ψυχαναλυτική προσέγγιση. Αναλαμβάνει παιδιά, εφήβους, ενήλικες.

H Αυγερινή Τζαννετάκου είναι αριστούχος απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ουαλίας (University of Wales, Bachelor of Science Hons in Psychology, BSc).
Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία με «Άριστα» από το ίδιο Πανεπιστήμιο (University of Wales, Master of Science in Clinical Psychology, MSc).
Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Βιωματικές Τεχνικές Συμβουλευτικής και στις Τεχνικές Προσωπικής Ανάπτυξης (Experiential Counselling Techniques and Techniques of Personal Development) από το Scottish Qualification Authority (SQA).